Prijava
PRIJAVA
E-mail:
Geslo:
Zapomni si me
Pozabil geslo!
Registracija
REGISTRIRAJ SE

E-mail

Geslo

Ponovno geslo

Ime

Priimek

Naslov

Pošta

-

Telefon

Vpišite prikazane znake
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
  

ZAKLJUČNI IZLET V NEMČIJO


(BERLIN IN POTSDAM)

Nemčija… le kako jim uspe da so vedno najbolj organizirani in da je njihovo gospodarstvo vedno med vodilnimi v svetu. Proizvajajo najboljše avtomobile, imajo najlepše gradove na svetu, vsi smo že slišali za nepopustljivost njihov športnikov, še celo Bacha in Einsteina so si prilastili… Verjetno je res nekaj na tem, da so Nemci pač Nemci oziroma kot je Nemce slikovito opisal bivši slovenski nogometaš Branko Oblak: Žoga je okrogla, ampak na koncu vedno zmagajo Nemci! Če pa bi se radi prepričali kako zgleda eno izmed najbolj živahnih mest v Nemčiji, ki je zaradi bujne zgodovine bilo vedno razdvojeno na zahod in vzhod, vam svetujemo da se z nami odpravite na zanimivo potovanje v Berlin!

 

 

 

1. dan: LJUBLJANA – AVSTRIJA
V večernih urah odhod avtobusa iz Ljubljane. Nočna vožnja po avtocesti skozi Avstrijo.

 

2. dan: MÜNCHEN – LEIPZIG – BERLIN
Po nočni vožnji v jutranjih urah prihod v Berlin. Najprej krožni avtobusni ogled mesta: Zapeljali se boste po nakupovalni ulici nekdanjega zahodnega Berlina Kurfürstendamm, mimo Spominske cerkve, železniške postaje ZOO, tehnične univerze, skozi park Tiergarten, mimo Reichstaga do Brandenburških vrat in mimo spomenika holokavsta, po Unter den Linden (Pod lipami), mimo katedrale, čez muzejski otok, do Aleksaderplatza, nekdanjega središča vzhodnega Berlina. Postanek za osvežitev, nato sprehod po mestu in ogled nekdanjega vzhodnega Berlina: katedrala, muzejsko otok, palača Palast der Republik, videli boste rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), se sprehodili skozi Nikolajevo četrt in ogled zaključili na Alexanderplatzu. Za doplačilo se boste lahko z dvigalom povzpeli na znameniti Fernsehturm, kjer boste lahko z 204m višine opazovali in občudovali mesto in okolico. Nato prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: BERLIN
Po zajtrku bo dan namenjen odkrivanju zanimivosti nekdanjega zahodnega dela mesta. Videli boste olimpijski stadion, si ogledali Spominsko cerkev, videli boste Tehnično univerzo, park Tiergarten z živalskim vrtom, Siegessäule, vladno četrt s predsedniško palačo in rezidenco nemške kanclerke in obiskali Riechstag, se povzpeli na stekleno kupolo nad osednjo parlamentarno dvorano in se sprehodili mimo znamenitih Brandenburških vrat do spomenika holokavsta in nekdanjo nadzorno točko med vzhodnim in zahodnim Berlinom Checkpoint Charlie in ostanke berlinskega zidu. Popoldne nekaj prostega časa za osvežitev in počitek, za doplačilo vam priporočamo lepo in zanimivo panoramsko vožnjo z ladjo po reki Spree. Z ladje boste lepo videli večino glavnih mestnih zanimivosti. Zvečer povratek v hotel, večerja, možnost zabave in prenočevanje.

 

4. dan: BERLIN – POTSDAM – LEIPZIG – NÜRNBERG – MÜNCHEN – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v Potsdam, kjer je živel Friderik I., kralj Prusije, ki je imel najbolj popolno vojsko v Evropi, njegov sin pa je v palačo in njene krasne vrtove vabil pisatelje, glasbenike in politike, prijateljeval z Bachom in Voltairom in bil zaščitnik umetnosti. Nekdanja prestolnica države Branderburg je doživljala bleščeče življenje pruskega dvora v palači Sanssouci, ko pa so po sedemletni vojni Prusi dokazovali svetu, da so zmagoviti, so zgradili še razkošno Novo palačo.V Potsdamu je bila leta 1845 znamenita konferenca, ko so v Cecilienhofu Churchil, Truman in Stalin delali vojne obračune. Sprehod po palačah in vrtovih in vožnja skozi mesto. Ogled je res pravi užitek. Po ogledu povratek proti Sloveniji. Vožnja po avtocesti mimo Leipziga, Nürnberga, Münchna in Salzburga proti domu. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
230 EUR na osebo pri minimalno 45 plačanih potnikih v avtobusu
270 EUR na osebo pri minimalno 35 plačanih potnikih v avtobusu
350 EUR na osebo pri minimalno 25 plačanih potnikih v avtobusu

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, 2 polpenziona v dvo- ali večposteljnih sobah v hotelu 3*, vse oglede in vstopnine po programu, izlet v Potsdam, ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS


ZAKLJUČNI IZLET V AVSTRIJO IN NA MADŽARSKO

(DUNAJ–BUDIMPEŠTA–BALATON)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Ko že misliš, da si videl vse, se pred tabo odpre pogled na dve najlepši evropski mesti, ki te očarata s svojo mogočnostjo, bogato zgodovino ter tisoči in tisoči zgodb o nesmrtnih junakih in neskončnih ljubeznih, ki so še danes tako žive, kot če ne bi bile stare več stoletij. Dunaj in Budimpešta – brat in sestra v dobrem in slabem –, a kot nas lepo uči zgodovina, tudi vsega lepega je enkrat konec, tako je tudi mogočen imperij Habsburžanov in Ogrov moral priznati svojo premoč. Koliko lepega in zanimivega se je ohranilo od takrat in kaj vse vam lahko danes ponudita dve čudoviti prestolnici, pa preverite sami.

 

 

1. dan: LJUBLJANA–DUNAJ
Odhod iz Ljubljane zjutraj. Vožnja po avtocesti mimo Maribora in Gradca do Dunaja. Po prihodu najprej krožni avtobusni ogled mesta – vožnja po Ringu in ogled: opera, Hofburg, mestna hiša, parlament, votivna cerkev, borza, Urania. Nato prevoz do Hofburga, sprehod po centru mesta in peš ogled mestnih zanimivosti: Hofburg, Graben, Štefanova cerkev, Kärntnerstrasse, opera … Po ogledih nekaj prostega časa v mestu ali prevoz do Pratra in znamenite Hundertwasserjeve hiše in ogled. Prevoz do hotela, prenočevanje.

 

2. dan: DUNAJ–BUDIMPEŠTA
Po zajtrku vožnja proti Madžarski. V opoldanskih urah prihod v Budimpešto. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege ob Donavi, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter živahnega mestnega utripa vedno privlačen turistični cilj. Po prihodu ogled mestnih znamenitosti: parlament, opera, Trg herojev, bazilika Sv. Štefana, mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec. Nato sprehod po glavni mestni ulici Vaci utca, ogled in nekaj prostega časa. Zvečer prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: BUDIMPEŠTA–BLATNO JEZERO–LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali na Grajski hrib, se sprehodili po njem in si ogledali Matjaževo cerkev, Ribiško trdnjavo, Kraljevo palačo in panoramo mesta ob Donavi. Pot bomo nadaljevali do Blatnega jezera. Postanek v enem od letovišč, nato nadaljevanje potovanja proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
165 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
190 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v av tobusu
240 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije na Dunaju in v Budimpešti, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS.

Doplačilo vodniku na poti: za vstopnine


ZAKLJUČNI IZLET NA ČEŠKO IN V AVSTRIJO

(ČEŠKI KRUMLOV–PRAGA IN DUNAJ)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Nekoč prestolnici Evrope – vsaka v svojem času –, danes dve velemesti, ki se lahko pohvalita z eno najbogatejših arhitektur na svetu. Le kdo še ni slišal o bogatem, gosposkem Dunaju, ki je več stoletij vladal Evropi in si prislužil sloves enega izmed najbolj obiskanih mest na svetu. Le kako ne, ko pa lahko v isti sapi občudujete vrhunsko arhitekturo, ki je nastajala v času Habsburžanov, in uživate v svetovno znani 'sacher' torti. Ne daleč stran pa kraljuje večno zapeljiva Praga, kjer lahko uživate v lepotah mesta na vsakem koraku. Priporočamo vsem, ki bi radi za dan ali dva postali pravi meščani!

 

 

1. dan: LJUBLJANA–LINZ–ČEŠKI KRUMLOV–PRAGA
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Celja in Maribora, prek Avstrije, mimo Linza na Češko. V zgodnjih popoldanskih urah prihod v Česky Krumlov. Postanek za sprehod po lepo ohranjenem srednjeveškem mestnem jedru ob reki Vltavi, ogled mesta in cerkve sv. Vida, nato vzpon na grad, ki je drugi največji na Češkem (takoj za Hradčani) z lepim velikim baročnim parkom. Grad je bil dolgo časa v lasti družine Schwarzenberg, ki ga je dolgo dograjevala, tako da grad danes krasi bogata arhitektura z gotskimi, renesančnimi in baročnimi elementi. Po ogledu nadaljevanje potovanja v Prago. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: PRAGA
Po zajtrku krožni avtobusni in peš ogled češke prestolnice. Najprej se boste zapeljali na Hradčane. Ogled zanimivosti: praški grad, stolnica sv. Vida, Zlata ulička, razgled na mesto s praškega gradu. Nato se boste sprehodili s Hradčanov do Karlovega mostu, si ogledali njegove zanimivosti in čez Vltavo prišli na Malo strano in naprej na Staromestni trg z znamenito uro, videli cerkev Sv. Marije, staro mestno hišo in Vaclavski trg. Priporočamo vzpon na stolp mestne hiše (doplačilo). Po ogledih nekaj prostega časa v starem delu mesta, nato prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: PRAGA–DUNAJ–LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Prage. Vožnja po avtocesti proti jugu v Avstrijo. V zgodnjih popoldanskih urah prihod na Dunaj. Krožna vožnja z avtobusom po Ringu in ogled znamenitosti ob njem. Nato sprehod po mestu in nekaj prostega časa za oglede mesta, nakupovanje, osvežitev ali individualne oglede. Odhod proti domu ob 17. uri in prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
160 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
185 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
235 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije v Pragi, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS

Doplačilo vodniku na poti: za vstopnine


ZAKLJUČNI IZLET V ITALIJO

(RIM)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Večno mesto, dom ene najstarejših in najmogočnejših starih evropskih civilizacij, mesto gladiatorjev, sedež Rimskokatoliške cerkve … To je samo nekaj nazivov za eno najmogočnejših mest na svetu. Toliko palač, vodnjakov, cerkva, motorčkov, turistov z vsega sveta, arhitekturnih presežkov, špagetov in ostale 'pašte', kapučina, hupanja v prometu, lepih deklet in glasnih domačinov ne boste srečali nikjer drugje na svetu kot samo v Rimu. Prej ali slej vam bo dokazal, da stari rek 'da vse poti vodijo v Rim', res drži!

 

 

1.dan: LJUBLJANA–ORVIETO–RIM
Odhod avtobusa iz Ljubljane zjutraj. Vožnja po avtocesti mimo Benetk, Bologne ter Firenc proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov, danes pa je zanimivo zaradi svoje renesančne stolnice, podzemnega sveta, predstavljenega z jaškom sv. Patricija, in zanimivega mestnega jedra. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu. Nastanitev v hotelu,

2. dan: RIM–VATIKAN
Po zajtrku ogled državice Vatikan – najprej ogled Vatikanskih muzejev, ene najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Pozneje pa še sprehod po trgu sv. Petra in ogled največje krščanske cerkve na svetu – bazilike Sv. Petra. Ob lepem vremenu se je mogoče tudi povzpeti na kupolo, kjer se vam bo odprl lep razgled na Vatikan, njegove vrtove in Rim. Še sprehod do Angelskega gradu. V popoldanskih urah nekaj prostega časa za samostojne oglede oz. nakupe. Sledi vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: RIM
Po zajtrku vožnja do stare Apijske ceste in ogled znanih krščanskih katakomb in podzemnega sveta. Sledi bazilika Sv. Pavla izven obzidja z medaljoni papežev. V popoldanskih urah pa zunanji ogledi antičnega dela mesta – grič Kapitol, rimski forumi, središče dogajanja v starem Rimu, Kolosej ali Flavijski amfiteater, kjer so bili nekoč gladiatorski boji, Panteon ... Za zaključek pa obisk trga Navona, Španskih stopnic in vodnjaka Trevi, kamor vržete kovanec z željo po ponovnem obisku Rima. Nekaj prostega časa za nakupe na promenadi Via del corso ali samostojne oglede. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: RIM–TIVOLI–LJUBLJANA
V dopoldanskih urah vožnja do bližnjega mesta Tivoli in obisk dveh biserov tega malega kraja. Najprej se boste sprehodili po antičnih ostankih Hadrijanove vile, nato pa še po renesančni papeški poletni rezidenci Villa d'Este. Nato povratek po 'avtocesti sonca', z vmesnimi postanki, mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti Ljubljani, prihod je predviden v poznih večernih urah.

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
260 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
290 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
350 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, oglede po programu brez vstopnin, 3 polpenzione (večerje, nočitve, zajtrki) v dvo- ali večposteljnih sobah v hotelu 3* v širšem središču mesta, vožnje z metrojem po programu, turistično mestno pristojbino, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS

Doplačilo vodniku na poti: za vstopnine (od 20 do 40 EUR na osebo, odvisno od ogledov)


ZAKLJUČNI IZLET V ITALIJO

(PADOVA– RAVENNA– RIMINI– SAN MARINO–BOLOGNA)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Ste kdaj pomislili, kako ljudje živijo v najstarejši evropski republiki in kako zanimivo bi bilo obiskati enega izmed muzejev, ki se ponaša z najbolj prepoznavno avtomobilsko znamko na svetu? Če vam beseda 'cavallino rampante' pomeni kaj več kot samo 'poskočni konjiček', ste izbrali pravi izlet za vas. Govorimo namreč o San Marinu in muzeju Enza Ferarrija. Seveda pa ne moremo tudi mimo čudovitih Italijanskih mest, bogate zgodovine ter odlične hrane. Izlet za sladokusce!

 

 

1. dan: 1. LJUBLJANA–PADOVA–RAVENNA–RIMINI
Odhod iz Ljubljane zjutraj. Vožnja po avtocesti mimo Benetk do Padove. Postanek za ogled mesta: trg Prato della valle, bazilika Sv. Antona Padovanskega, sprehod do Univerze, ogled mestnega središča s tremi lepimi trgi: Piazza delle Erbe, Piaza dei Signori in Piazza della Fruta. Po ogledu bo nekaj prostega časa za osvežitev, nato nadaljevanje potovanja mimo Chioggie, čez padsko nižino in delto reke Pad v Ravenno. Ogled mesta: Teodorikov mavzolej, ostanke stare beneške trdnjave, staro mestno jedro, Dantejev mavzolej, Piazza del Popolo … Za konec še ogled lepih mozaikov v cerkvi San Apolinare v kraju Classe južno od Ravenne. Popoldne prihod Rimini, staro rimsko pristanišče in letoviško mesto ob italijanski jadranski obali. Nastanitev v hotelu, sprehod ob morju in med številnimi trgovinami, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: RIMINI–SAN MARINO–ITALIA V MINIATURI–RIMINI
Po zajtrku vožnja v najstarejšo evropsko republiko – San Marino. Že od daleč bomo videli tri vrhove gore Monte Titano s tremi trdnjavami. Po prihodu v San Marino sprehod po mestu in ogled zanimivosti: vrata in cerkev sv. Frančiška, Trg svobode s slikovito vladno palačo, cerkev sv. Marina s kipom sv. Marina, živahne ozke mestne ulice s številnimi restavracijami in trgovinami. Po ogledu mesta prosto za nakupovanje, obisk trdnjave ali ogled katerega od muzejev. V opoldanskih urah se bomo poslovili od San Marina. Povratek proti Riminiju. Na poti si za doplačilo lahko ogledate muzej Ferrari z najbogatejšo zbirko Enza Ferrarija, letalski muzej ali vas zapeljemo v bližnjo Viserbo, kjer lahko obiščete največji italijanski park miniatur Italija v miniaturi. Lahko si boste ogledali več kot 250 miniatur najbolj znanih palač iz vse Italije in nekaj miniatur iz ostalih evropskih držav, se s čolnom zapeljali po miniaturnem beneškem Canalu Grande, s panoramsko železnico nad parkom ali uživali na sprehodu po parku, nedaleč od morja. Proti večeru povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: RIMINI–BOLOGNA–FERRARA–LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo ogledali zanimivosti starega dela Riminija: Avgustov slavolok, Tiberijev most, tempelj družine Malatesta, obzidje in ozke mestne ulice in trge. V opoldanskih urah odhod iz Riminija. Vožnja po avtocesti v Bologno. Po prihodu sprehod po mestu in ogled zanimivosti: trg Maggiore, Neptunov vodnjak, palače kralja Enza, bazilika S. Petronio in poševni stolpi Garisenda in Asinelli. Z vrha stolpa je ob lepem vremenu čudovit razgled nad Bologno. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Popoldne povratek po avtocesti mimo Ferrare, Padove in Benetk in prihod v Ljubljano v večernih urah.

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
142 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
160 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
195 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobus

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije v Riminiju, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške vodenja in organizacije potovanja.


Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS.Doplačilo vodniku na poti: za vstopnine


EKSKURZIJA V ČRNO GORO


(KOTOR - BOKA KOTORSKA - CETINJE - BUDVA - DUBROVNIK - STON)

Črna Gora je ena najmanjših držav v Evropi in prav gotovo ena najmlajših. Vendar skozi zgodovino ena najpomembnejših geografskih točk na vhodu v Jadransko morje. Zato tudi ni nič nenavadnega, da so vsi osvajalci, ki so prihajali po morju, vedno prvo želeli zavzeti dobro zavarovan zaliv Boke Kotorske. Čudovita in nepozabna panoramska vožnja ob zalivu! Danes Črna Gora, z Budvo na čelu, predstavlja enega izmed najbolj mondenih kotičkov sredozemskega morja, kjer ne manjka dobre zabave, prijetnega druženja in odlične hrane. Če vsemu temu dodamo še Lovčen, Cetinje in Dubrovnik (Hrvaška) je spoznavanje jugo-zahodnega dela balkanskega polotoka popolno.

 

 

 

1. dan: LJUBLJANA – NEUM – KOTOR – BUDVA
V večernih urah odhod avtobusa iz Ljubljane. Nočna vožnja po avtocesti skozi Avstrijo.

 

2. dan: BUDVA – CETINJE – LOVĆEN – BUDVA
Po nočni vožnji v jutranjih urah prihod v Berlin. Najprej krožni avtobusni ogled mesta: Zapeljali se boste po nakupovalni ulici nekdanjega zahodnega Berlina Kurfürstendamm, mimo Spominske cerkve, železniške postaje ZOO, tehnične univerze, skozi park Tiergarten, mimo Reichstaga do Brandenburških vrat in mimo spomenika holokavsta, po Unter den Linden (Pod lipami), mimo katedrale, čez muzejski otok, do Aleksaderplatza, nekdanjega središča vzhodnega Berlina. Postanek za osvežitev, nato sprehod po mestu in ogled nekdanjega vzhodnega Berlina: katedrala, muzejsko otok, palača Palast der Republik, videli boste rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), se sprehodili skozi Nikolajevo četrt in ogled zaključili na Alexanderplatzu. Za doplačilo se boste lahko z dvigalom povzpeli na znameniti Fernsehturm, kjer boste lahko z 204m višine opazovali in občudovali mesto in okolico. Nato prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: BUDVA – DUBROVNIK – STON – DOLINA NERETVE – LJUBLJANA
Po zajtrku bo dan namenjen odkrivanju zanimivosti nekdanjega zahodnega dela mesta. Videli boste olimpijski stadion, si ogledali Spominsko cerkev, videli boste Tehnično univerzo, park Tiergarten z živalskim vrtom, Siegessäule, vladno četrt s predsedniško palačo in rezidenco nemške kanclerke in obiskali Riechstag, se povzpeli na stekleno kupolo nad osednjo parlamentarno dvorano in se sprehodili mimo znamenitih Brandenburških vrat do spomenika holokavsta in nekdanjo nadzorno točko med vzhodnim in zahodnim Berlinom Checkpoint Charlie in ostanke berlinskega zidu. Popoldne nekaj prostega časa za osvežitev in počitek, za doplačilo vam priporočamo lepo in zanimivo panoramsko vožnjo z ladjo po reki Spree. Z ladje boste lepo videli večino glavnih mestnih zanimivosti. Zvečer povratek v hotel, večerja, možnost zabave in prenočevanje.

 

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
169 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
199 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
249 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelu turistične kategorije v Budvi, ter stroške vodenja in organizacije potovanja.

Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORIS

Doplačilo vodniku na poti: za vstopnine


ZAKLJUČNI IZLET V SRBIJO

(BEOGRAD IN NOVI SAD)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Spoznajte 'prestolnico Balkana' in eno izmed najbolj živahnih mest na svetu! Znameniti Kalamegdan, pravoslavni hram sv. Save, Terazije, Hiša cvetja, pleskavica s kajmakom, Tehnični muzej Nikole Tesle, splavi na reki Savi, zabava na vsakem koraku … Preprosto Beograd! Da pa bo mera polna, bomo pred tem obiskali še mesto Novi Sad, ki se ponaša z eno najlepše ohranjenih trdnjav, s katere se vije prečudovit pogled na mesto.

 

 

 

1. dan: LJUBLJANA–FRUŠKA GORA–NOVI SAD
Odhod zjutraj, vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Slavonskega Broda skozi Hrvaško v Srbijo. Prvi dan bo namenjen spoznavanju Vojvodine. Mimo Sremske Mitrovice in Rume se bomo zapeljali čez Fruško goro. Postanek za ogled samostana Krušedol. Nato nadaljevanje potovanja čez Donavo v Novi Sad. Po prihodu ogled mesta: Srbsko narodno gledališče, Miletičeva ulica, mestna hiša, Nikolajeva cerkev, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, mestni park, obala Donave. Vmes nekaj prostega časa za osvežitev. Nato prevoz do Petrovaradinske trdnjave, ogled panorame mesta in trdnjave. Po ogledih prevoz do hotela in nastanitev. Večerja in prenočevanje.

 

2. dan: NOVI SAD–BEOGRAD
Po zajtrku vožnja v Beograd. Najprej se bomo zapeljali na Dedinje, kjer bomo videli stadiona Crvene Zvezde (Marakana) in Partizana (nekdanji stadion JNA), Hišo cvetja, številne vile, Beli dvor, stavbo TV-Pink … Nato se bomo zapeljali do največje pravoslavne cerkve, Sv. Sava, na trg Slavija, na Terazije, videli bomo Narodno gledališče, Narodni muzej, zvezni parlament, mestno hišo, Trg Republike. Za konec ogleda sledi še sprehod po mestu in ogled: Trg republike, ulica kneza Mihajla, Saborna cerkev, konak knjeginje Ljubice in sedež patriarha, Kalemegdan s čudovito panoramo na Novi Beograd in sotočje Donave in Save. Nekaj prostega časa za osvežitev, drobne nakupe ali počitek. Prevoz do hotela in nastanitev. Zvečer bomo obiskali enega od splavov, kjer nam bodo pripravili dobro večerjo, sledila bo zabava in druženje na splavu. Prenočevanje.

3. dan: BEOGRAD–AVALA–LJUBLJANA
Po zajtrku priporočamo obisk enega od muzejev: letalski muzej, Tehnični muzej Nikole Tesle ali vožnjo z ladjo po Donavi in Savi (doplačila). V opoldanskih urah prevoz na Avalo in ogled spomenika neznanemu junaku. Popoldne povratek po avtocesti skozi Srem, Slavonijo in Moslavino, mimo Zagreba proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
155 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
180 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
225 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije v Novem Sadu in Beogradu, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške vodenja in organizacije potovanja.


Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORISDoplačilo vodniku na poti: za vstopnine


ZAKLJUČNI IZLET V BIH IN HRVAŠKO

(SARAJEVO–DOLINA NERETVE–MOSTAR–SPLIT–TROGIR)

Datum odhoda: APRIL–SEPTEMBER 2013
Izlet priporočamo vsem ljubiteljem prave 'jugo nostalgije'. Pred izletom pa vam moramo zastaviti nekaj vprašanj, na katera hitro poiščite odgovore, če bi se radi odpravili z nami. Ste že kdaj slišali za glasbeno skupino 'ZABRANJENO PUŠENJE' in njihov hit Zenica Blues? Kaj pomeni beseda 'Baščaršija'? V katerem kraju stoji najbolj znani most čez reko Neretvo? Vse to in še več boste izvedeli na izletu, ki vas bo navdušil nad lepotami nekoč 'velike Jugoslavije'.

 

 

1. dan: LJUBLJANA–SARAJEVO
Odhod zjutraj, vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Slavonskega Broda skozi Hrvaško v Bosno in Hercegovino. Po doline reke Bosne boste od Doboja potovali mimo Zenice in Vogošće v Sarajevo. Po prihodu krožni avtobusni ogled mesta: stadion Koševo, dvorana Skenderija, obala Miljacke … Nato sprehod po mestu in ogled zanimivosti: staro mestno jedro z Baščaršijo, Principov most, Vječnica, Gazi Husrevbegova džamija, medresa, bezistan, katedrala … Po ogledu mesta nekaj prostega časa na Baščaršiji za osvežitev, kavico, nakup spominkov, čevapčiče … Pozno popoldne prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: SARAJEVO–DOLINA NERETVE–MOSTAR–POČITELJ–MAKARSKA RIVIERA
Po zajtrku vožnja čez Ivan sedlo v Konjic in ob Jablaničkem jezeru po dolini Neretve. Postanek pri spominskem kompleksu bitke na Neretvi, ob porušenem mostu v Jablanici, nato vožnja po slikovitem kanjonu Neretve ob akumulacijskih jezerih do Mostarja. Krožni avtobusni ogled mesta, sprehod po mestu in ogled starega mestnega jedra Kujundžiluk, z lepimi obrtniškimi delavnicami in številnimi lokali, turške hiše in starega mosta, prizorišča znamenitih mostarskih skokov. Po ogledu nekaj prostega časa za sprehod po mestu, uživanje v mestu ob Neretvi, nakupovanje ... Popoldne bomo pot nadaljevali ob Neretvi v Počitelj. Kratek postanek za ogled, nato vožnja skozi Metković med nasadi mandarin v Opuzen in naprej mimo Ploč in Bačinskih jezer na Makrsko riviero. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: MAKARSKA–OMIŠ–SPLIT–TROGIR–ŠIBENIK­–LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja v Makarsko. Postanek za ogled, nato vožnja v Omiš, ogled kanjona Cetine. Nadaljevanje potovanja v Split. Postanek za ogled mesta, nato vožnja ob Kaštelanskem zalivu skozi Kaštela v Trogir. Ogled Trogira: obzidje, katedrala, stare ozke mestne ulice in trgi, trdnjava Kamerlengo ... Nadaljevanje potovanja ob obali v Šibenik. Sprehod po mestu in ogled znamenite katedrale, mesta in trdnjav nad mestom. Za konec postanek nad kanjonom reke Krke in ogled. Nato vožnja po avtocesti skozi Liko proti Sloveniji. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

ODHOD: APRIL–SEPTEMBER 2013

Cena potovanja:
150 EUR na osebo pri minimalno 45 potnikih v avtobusu
170 EUR na osebo pri minimalno 35 potnikih v avtobusu
215 EUR na osebo pri minimalno 25 potnikih v avtobusu

Cena vključuje: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu brez vstopnin, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelih turistične kategorije v Sarajevu in na Makarski rivieri, 1 prosto mesto na 15 dijakov ter stroške lokalnih vodnikov, vodenja in organizacije potovanja.


Možno doplačilo ob prijavi: za enoposteljno sobo, zavarovanje za primer odpovedi potovanja, dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino z asistenco CORISDoplačilo vodniku na poti: za vstopnine

 


 

Kontaktirajte nas:
potovanja@skl.si ali 01/54 83 758Potovanje z Matejem

Predlog

Kontaktni podatki (na katere boste dosegljivi)

Ime in priimek

E-mail

Telefon

Kraj

POKROVITELJI

Čunga Lunga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Pečjak BTC City Atlantis vodno mesto Fundacija za šport Olimpijski komite Slovenije Šport mladih Paketek Timplast Sasha Design Dana Birokrat Spletnik Stari Vrh

ŠKL PORTAL
  O ŠKL
 • O Zavodu ŠKL
 • Projekti ŠKL
 • Raziskave
 • Znani o ŠKL
 • ŠKL v medijih
 • Zgodovina
 • Fundacija Zvezda
 • PODPRITE ŠKL

  TV
 • Novice
 • Arhiv novic
 • Arhiv oddaj
 • Kje se predvaja
 • Zgodovina oddaje
 • Naroči DVD
 • Želimo sodelovati
  Revija
 • Revija
 • Arhiv novic
 • Želite sodelovati
 • ŠKL Branja

  Galerija

  Hall of fame
  Pokrovitelji
 • Vsi pokrovitelji
 • ŠKL pokroviteljstvo

  Kontakt
 • Kontakt
 • ŠKL Logo
 • Povezave
  Dejavnosti
 • ŠKL Klub
 • ŠKL Potovanja
 • ŠKL Trgovina
 • ŠKL Darila
 • ŠKL Dogodki

  ŠKL aktivnosti
 • ŠKL Šole
 • ŠKL Naj šola
 • ŠKL Krožki
 • ŠKL Aktiv
 • ŠKL naj športnik
 • BO JANEZ
 • Tee ball
 • ŠKL Finale
Zavod ŠKL © 2010 - 2021
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.