Prijava
PRIJAVA
E-mail:
Geslo:
Zapomni si me
Pozabil geslo!
Registracija
REGISTRIRAJ SE

E-mail

Geslo

Ponovno geslo

Ime

Priimek

Naslov

Pošta

-

Telefon

Vpišite prikazane znake
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
  

Zgodovina

Zgodba z imenom Šolska košarkarska liga se je začela v šolskem letu 1995/96. Njen nastanek sta zakrivila dr. Srečo Zakrajšek in Vojko Korošec ob pomoči zagnanih strokovnih sodelavcev. Poleg ustanoviteljev so bili v projektu zelo dejavni dr. Mik Pavlovič, kot vodja košarkarskega dela tekmovanja, dr. Meta Zagorc in Vesna Vukovič na plesno-navijaškem področju, Andrej Jus na področju medijskih krožkov, za kordinacijo dela je skrbela poslovna sekretarka Jasna Vidmajer, na terenu so delovali območni poverjeniki. Prvi prostor za delo je bila pregrajena čajna kuhinja v stavbi na Šmartinski cesti v Ljubljani, pripomočki za delo pa so bil že izrabljeni pisalna miza, računalnik, telefon in faks naprava.

 

Organizacijski del se je izvajal skozi podjetja ustanoviteljev Smart d.o.o. in Biteks d.o.o.. Za marketinški del, sporočila za javnost in tudi urejanje glasila so uvodoma skrbeli v agenciji L & L Communications, televizijska oddaja se je producirala na tedanjem Kanalu A. Ob koncu julija 1997 je bil ustanovljen in registriran Zavod ŠKL in vse dejavnosti v zvezi s tekmovanjem Šolska košarkarska liga so se prenesle na ta poslovni subjekt. Delo v drugi sezoni je bilo že veliko lažje, saj so bili stiki navezani, tekmovanje je lepo steklo, razširil se je krog zunanjih sodelavcev, vsi mediji so se začeli ustvarjati v okviru produkcije Zavoda ŠKL z zunanjo pomočjo, iz čajne kuhinje pa smo se preselili v prostor, ki je zajemal celo dve pisarni.

 

Začetek tekmovanja sta podprla tudi tedanji minister za šolstvo in šport dr. Slavko Gaber ter športna strokovnjaka dr. Janko Strel in dr. Marjeta Kovač. Prvi pogovori o rojektu so se začeli že leto prej, 1994, po ureditvi vseh formalnosti pa je bila na vrsti konkretizacija tekmovalnega sistema oziroma začrtanega programa.

 

Začetki so bili sicer skromni, vendar poguma ni manjkalo ne organizatorjem ne sodelujočim, in tekmovanje je kmalu postalo prepoznavno. V prvih nekaj letih je bil glavni poudarek na košarkarskem tekmovanju ter tekmovanju plesnih in navijaških skupin, katerih delo so spremljali medijski krožki. Kmalu sta se začeli tudi razvedrilni tekmovanji: miss simpatičnosti ŠKL in ŠKL demo hit – tekmovanje mladih neuveljavljenih glasbenih skupin.          

Prvi finalni prireditvi sta bili maja 1996 v ljubljanski Hali Tivoli, prve naslove zmagovalcev ŠKL pa so si priigrale košarkarske ekipe OŠ Antona Globočnika iz Postojne ter dekliška in fantovska ekipa Gimnazije Ljubljana Šiška. V navijaškem delu sta bili najuspešnejši skupini OŠ Lucija Portorož in Gimnazije Bežigrad, v plesnem delu pa skupini OŠ Žiri in Gimnazije Bežigrad.

Tekmovanje se je ves čas spogledovalo tudi s tujino, tako so naše plesne in navijaške skupine leta 1997 prvič odšle na evropsko prvenstvo v nemški Stuttgart in s svojo zmago presenetile prav vse. Ples in navijanje sta bila dobro sprejeta in za to športno zvrst se je odločalo vse več deklet in fantov, sledili so tudi odlični rezultati. Slovenci smo v dvanajstih letih osvojili več kot 50 kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih plesnih in navijaških skupin, Ljubljana pa je kar dvakrat gostila evropski prvenstvi, in sicer leta 2000 in 2008.

Na prelomu tisočletja smo bila priča prvim nastopom in tekmovanjem akrobatskih navijaških skupin, ki so še vedno vsako leto izjemno priljubljene na številnih prireditvah. Fantje in dekleta, ki zabijajo na koš ob pomoči male prožne ponjave, jemljejo dih s svojimi akrobacijami in razpoloženje v dvoranah dvignejo do vrelišča.

V šolskem letu 2005/06 smo košarkarskemu tekmovanju dodali še odbojkarsko tekmovanje. Tekmovanje Šolska košarkarska liga je preraslo v projekt ŠKL, ki je med mladimi postal vse bolj priljubljen in poznan. Leto pozneje (2006/07) je del projekta ŠKL postalo nogometno tekmovanje, najmlajše pa je tekmovanje najmlajših ŠKL-jevcev, ki so v šolskem letu 2009/10 že tretje šolsko leto igrali priljubljeno igro Med dvema ognjema. Vsako tekmovanje ima svoj čar in mladi uživajo, saj se skozi šport dokazujejo na najlepši mogoči način. Prek projekta pa lahko uresničijo marsikatero željo…

Vsa leta vrhunec sezone predstavljajo finalne prireditve z neposrednim televizijskim prenosom. Osrednje finalne prireditve so doslej gostile Hala Tivoli (11-krat), celjska dvorana Golovec (dvakrat), velenjska Rdeča dvorana (dvakrat) ter dvorana Bonifika v Kopru. Prvi odbojkarski finale je bil na SŠ Slovenska Bistrica, nogometni finale pa so doslej gostili OŠ Ig, Šola za strojništvo Škofja Loka in Šolski center Novo mesto. Osrednje prireditve se neposredno prenašajo, v zadnjih nekaj letih ste prenose lahko spremljali na Kanalu A, zaključek sezone 2009/10 pa je bil v celoti predvajan na TV Pika ter spletni televiziji Max TV (18 ur neposrednega prenosa). Po osvojenih naslovih prvakov ŠKL je za zdaj najuspešnejša Gimnazija Bežigrad - z naslovi se ponašajo tako dekliška kot fantovska košarkarska ekipa, plesna skupina in akrobatska navijaška skupina.

 Sestavni del projekta so vseh osemnajst let tudi medijski krožki, ki soustvarjajo ŠKL zgodbo. Ne smemo namreč pozabiti na veliko odmevnost projekta, saj sami vsako sezono ustvarimo 36 televizijskih oddaj, devet številk revije ŠKL Zvezda, redno posodabljamo spletno stran in sodelujemo s številnimi mediji na nacionalni ravni.

 

 Od prve sezone naprej sodelujemo z različnimi mednarodnimi organizacijami, številne ravnatelje in mentorje smo popeljali na strokovne ekskurzije v ZDA, poznajo nas v najmočnejši košarkarski ligi NBA ter evropskih združenjih FIBA (košarka), UEFA (nogomet) in FIVB (odbojka). Projekt poznajo tudi šolarji na Hrvaškem in v Avstriji. Na povabilo ameriškega veleposlaništva v Sloveniji smo štiri ŠKL-jevke in štiri ŠKL-jevce poslali na košarkarski tabor v Črno goro. Štirje mladi rokometaši, en rokometni trener in dva mlada nogometaša pa so se udeležili športnega tabora na Poljskem - organizirala sta ga Global Sport Foundation in Olimpijski komite Katarja. S pomočjo Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji pa smo organizirali tudi košarkarski tabor v Planici.

 


Košarkarsko tekmovanje ŠKL

Rdeča nit tekmovanja Šolska košarkarska liga je bila v prvih desetih letih košarka, kot pove že samo ime. Je še vedno najbolj priljubljeno in množično tekmovanje ŠKL. Poleg Vojka Korošca in Sreča Zakrajška je ta del tekmovanja soustvarjal košarkarski strokovnjak dr. Mik Pavlovič, različni košarkarski delavci in športni pedagogi. Kot vodja košarkarskega tekmovanja je za dr. Pavlovičem nekaj let deloval nekdanji vrhunski košarkar Bojan Brodnik, nasledil ga je Grega Brezovec. Svoj prispevek sta temu delu tekmovanja dala tudi dr. Brane Dežman in Stane Jeraj, dr. Janko Strel in dr. Marjeta Kovač, ki sta tedaj delovala na Zavodu za šport, sodelavci Košarkarske zveze Slovenije ter Združenja košarkarskih sodnikov, in še bi lahko naštevali.

Za tekme je značilen poseben protokol. Tekma je razdeljena na četrtine. Osnovnošolke in osnovnošolci igrajo vsak po dve četrtini, izid je skupen, s čimer smo hoteli spodbuditi šole, da v ekipne športe vključijo tudi čim več deklet.
In še nekaj poznanih košarkarskih imen, ki so se merili tudi v ŠKL-jevskih dresih: Jaka Lakovič, Sašo Ožbolt, Boštjan Nachbar, Primož Brezec, brati Lorbek, Uroš Slokar, …

V šolskem letu 1997/98 smo skupaj s Študentsko organizacijo oz. Društvom študentov Fakultete za šport organizirali tekmovanje Univerzitetna košarkarska liga (UKL), in sicer po vzoru na ŠKL. Zmagovalec sezone je bilo moštvo Fakultete za šport.

Ples, navijanje, akrobatika

Razvoj plesnih (pom-pon) in navijaških skupin, kakršne poznamo v ZDA, se je v Sloveniji začel prav s tekmovanjem Šolska košarkarska liga. Začetki so bili seveda težki, saj nismo imeli strokovnega kadra, ki bi lahko prenašal znanje na mlade. Vodenje tega dela tekmovanja je prevzela dr. Meta Zagorc, znanje prinešeno iz ZDA pa je na mlade v prvi sezoni prenašala Vesna Vukovič. Organizirali smo tudi številne seminarje, na katerih so nekaj let zapored sodelovali vrhunski ameriški vaditelji (Joni Shaw, James Speed, Joe Soley, Shantel Wood, Kathleen Ford, Natalie Voight …) in kmalu so skupine zelo napredovale. Prvega mednarodnega tekmovanja so se slovenske skupine udeležile ob koncu šolskega leta 1996/97, in sicer v nemškem Stuttgartu in takoj poskrbele za presenečenje in zmago. Ob tekmovanju se je sestal tudi mednarodni odbor in ustanovil evropsko mednarodno združenje ECA, katerega član je postal tudi Zavod ŠKL. Skupine so iz sezone v sezono napredovale in navduševale ne le na tekmah ŠKL, ampak tudi na različnih kulturnih in športnih prireditvah. Leta 1999 je bila ustanovljena Zveza navijaških in pom pon skupin Slovenije, ki je od Zavoda ŠKL prevzela članstvo v združenju ECA ter v mednarodnem združenju ICF ter skrb za izobraževanje in tekmovanja na ravni društev in klubov, v domeni Zavoda ŠKL so ostala šolska tekmovanja. In med te se je v šolskem letu 1999/2000 uvrstilo še tekmovanje akrobatskih navijaških skupin, ki sodi med najbolj privlačne.

Med tistimi, ki so v okviru Zavoda ŠKL skrbeli za razvoj in delo plesno-navijaških skupin, poleg dr. Mete Zagorc in zgoraj omenjene Vesne Vukovič najdemo še: Lenče Nikolovo, Blanko Markoja, Bojano Vrščaj, Miloša Vratiča, Boštjana Lesjaka, Marušo Uranjek, Nino Rizvič, Gregorja Šulaka, Tino Vrhovec Andrič, Ireno Trobec, Špelo Masten … in številne športne pedagoge, trenerje in tudi tekmovalce. Sodelavci Zavoda ŠKL smo ponosni tudi na pomoč, ki smo jo nudili sodelavcem Zveze navijaških in pom-pon skupin Slovenije pri izvedbi dveh evropskih prvenstev za plesne in navijaške skupine v Ljubljani, in sicer leta 2000 in leta 2008.

Odbojkarsko tekmovanje ŠKL

V šolskem letu 2005/06 smo košarkarskemu tekmovanju ŠKL dodali še odbojkarsko tekmovanje in tekmovanje Šolska košarkarska liga je preraslo v projekt ŠKL. Program tekmovanja je ustvarjen skupaj s strokovnjaki s Fakultete za šport (dr. Marko Zadražnik) ter Odbojkarske zveze Slovenije (Igor Dolinšek), za koordinacijo tekmovanja sta na začetku skrbeli perspektivni odbojkarici Katarina Juhart in Urška Skarlovnik, danes pa tekmovanje koordinira Ernest Novak.

Značilnosti odbojkarskega tekmovanja ŠKL so časovno omejeni nizi in seštevanje točk. Osnovnošolsko ekipo seveda sestavljajo deklice in dečki. Eno najbolj znanih ŠKL-jevskih odbojkarskih imen je vsekakor Tine Urnaut, ki je bil član zmagovalnega moštva Gimnazije Ravne na Koroškem.Nogometno tekmovanje ŠKL

V šolskem letu 2006/07 smo košarkarskem in odbojkarskem tekmovanju dodali še nogometno. Pravila, ki sta nam jih pomagala spisati Sašo Udovič in Kristjan Markovič, smo prilagodili glede na izhodišča projekta: tekma je razdeljena na četrtine, osnovnošolsko ekipo sestavljajo deklice in dečki, odmore popestrijo plesno-navijaški nastopi … Prvi dve sezoni sta potekali tekmovanji osnovnošolskih ekip in srednješolcev, v sezonah 2008/09 in 2009/10 pa so se v najbolj pomembni postranski stvari na svetu merile tudi srednješolke. V tem trenutku še ne moremo govoriti o imenih ŠKL-jevcev, ki bodo zaznamovali poklicni nogomet, lahko pa rečemo, da je nekaj tekmovalcev izjemno nadarjenih in s svojo igro že navdušujejo.


Med dvema ognjema

Sezono 2007/08 je zaznamovalo še eno športno tekmovanje ŠKL, ki smo ga namenili mlajšim osnovnošolcem. Gre za priljubljeno igro številnih generacij – Med dvema ognjema. Ekipe nastopajo na izbrani regionalni prireditvi, tekmujejo v treh starostnih kategorijah (kategorija 1. in 2. razredov, kategorija 3. in 4. razredov, kategorija 5. in 6. razredov). Seveda so ekipe tudi v tem tekmovanju mešane, tvori jih po deset deklic in deset dečkov. Najboljše ekipe s posameznih regionalnih prireditev se ob koncu šolskega leta pomerijo v finalu, zmagovalci so do leta 2012 dobili naziv prvakinje v tekmovanju ŠKL Med dvema ognjema. V letu 2012 pa smo ustanovili Zvezo med dvema ognjema, ki nam bo na finalni prireditvi leta 2013 prinesla prve uradne državne prvake Slovenije.

Voditelj in koordinator tekmovanja je Marko Meden.


Športni ambasadorji

Projekt ŠKL ima tudi svoje športne ambasadorje, to so košarkar Primož Brezec, odbojkar Matija Pleško in nogometaš Sašo Udovič. Ti spodbujajo delo mladih in so veseli vseh uspehov mladih športnikov.

Medijski krožki

V prvih nekaj sezonah so dogodke na prizoriščih spremljali mladi novinarji, fotografi in snemalci. V šolskem letu 2001/02 so se jim pridružili likovniki, v šolskem letu 2003/04 pa še računalničarji. Tekmovanje krožkov je bilo zasnovano v sodelovanju s predstavnikov Zveze organizacij za tehniško kulturo Slovenije, pri ocenjevanju dela pa je sodeloval Andrej Jus. Sodelovanje z novinarskimi krožki in koordinacija le teh je bila od druge do 15. sezone v domeni Zore Peruško. Zadnjih nekaj let je koordinirala tudi likovne krožke, s katerimi delo je začela Blanka Markoja. Fotografske krožke je dolgo let vodil Rajko Bizjak, pomagala sta mu Blaž Ivanuša in Matija Tonejc, nato je koordinacijo prevzel Nikola Miljković v ocenjevanje pa se je vključil tudi poznani fotograf Aljoša Rebolj. Pri informatizaciji dela na Zavod ŠKL sta sodelovala Matjaž Filo, Jure Srpčič in Marko Lukša, delo računalniških krožkov pa je zasnoval Borut Ratej, danes njihovo delo nadaljuje Nikola Miljković. Delo videokrožkov je bilo ves čas povezano z ustvarjalci televizijske oddaje ŠKL, tako da so za koordinacijo skrbeli uredniki. Danes je vodja in koordinatorica ŠKL krožkov Ana Raščan.

Člani šolskih krožkov ves čas soustvarjajo medije ŠKL, njihove prispevke si je mogoče ogledati v televizijskih oddajah, reviji, na spletni strani. Njihovo delo ves čas spodbujamo, saj vemo kako pomembna je spodbuda pri razvoju različnih veščin, najuspešnejše ob koncu vsakega leta tudi praktično nagradimo in jim večkrat ponudimo možnost za razvoj v okviru medijev ŠKL.

Mediji ŠKL

Sredstva javnega obveščanja imajo zelo pomembno vlogo na vseh področjih življenja in delovanja. Tega se ves čas zavedamo tudi ŠKL-jevci, zato skrbimo za lastno medijsko produkcijo, ki je dostopna širokemu občinstvu. V prvih sezonah sta bila na voljo časopis in televizijska oddaja, nato smo urejali še radijsko oddajo, zadnja leta pa velik poudarek dajemo na spletne vsebine, saj je splet med mladimi najbolj priljubljen.

Televizijska oddaja je začela nastajati že v prvi sezoni, in sicer na tedanjem Kanalu A, v drugi sezoni je oddaja nastajala kot plod sodelovanja med Zavodom ŠKL in TV 3, tretja sezona pa je prinesla popolno samostojnost Zavoda ŠKL pri produkciji. Oddajo je začela ustvarjati ekipa ŠKL, predvajale pa so jo številne lokalne in kabelske televizijske postaje. Od sezone 2000/01 se oddaja premijerno predvaja na POP TV, ogledati pa si jo je mogoče tudi na več kot 20-tih lokalnih TV postajah. V eni sezoni produciramo 36 enournih oddaj, ki se predvajajo od konca septembra do konca maja. Prispevke iz oddaje smo kmalu po uveljavitvi spletnega medija začeli objavljati tudi na tem, v zadnjih letih pa si je prek interneta mogoče ogledati oddajo v celoti.

Uredništvo oddaje se je iz leta v leto menjavalo, saj jo že od začetka ustvarjajo mladi. Med uredniki pa najdemo Francija Valjavca, Miho Zakrajška, Grego Brezovca, Primoža Dolničarja, Matejo Zalar in Adija Omerovića. Najvidnejši predstavniki TV ekipe so vsekakor voditelji, oddajo ŠKL pa so v preteklih petnajstih letih dlje časa vodili: Tina Novak, Melita Asani, Matic Pošebal, Aleš Potočnik, Toni Cahunek, Tina Košir, Adel Djutović, Tina Vrhovec Andrič, Jernej Čampelj, Maša Pavoković, Andreja Kvas, Sara Ašanin Gole in Gašper Papež, ki je še vedno naš voditelj. V vlogi voditeljev se je preizkusilo še več mladih, novinarski in tehnični del pa so opravljali številni dijaki in študenti. Oddajo seveda soustvarjajo tudi člani šolskih novinarskih in videokrožkov.

Radijska oddaja ŠKL je nastala v tretji sezoni in je bila plod sodelovanja med Zavodom ŠKL in Studiom Gong. Predvajala se je na različnih postajah po vsej Sloveniji in je bila informativno-zabavnega karakterja. V okviru oddaje je teklo tudi tekmovanje mladih glasbenih skupin ŠKL demo hit. Oddaja je nastajala devet let. Mladi so jo ustvarjali pod vodstvom Mikija Šarca iz Studia Gong, urejali in vodili so jo Miha Zakrajšek, Aljaž Tepina, Toni Cahunek in Slađana Milašinović, v vlogi voditeljice pa se je nekaj let dokazovala tudi priljubljena glasbenica Tanja Žagar.

V prvi sezoni tekmovanja je zaživel tudi časopis oz. glasilo tekmovanja (projekta). Njegovo prvo ime je bilo ŠKL Magazin. Po povezavi s časopisno hišo Delo v drugi sezoni je ime spremenjeno v Delo Koš ŠKL, mladi pa so dobili strokovnega mentorja Staneta Trbovca. Delo Koš ŠKL je izhajal šest sezon, sledilo je enoletno sodelovanje z družbo Novium, časopis pa je dobil ime Cool ŠKL. V sezonah 2003/04 in 2004/05 smo časopis z imenom ŠKL Magazin izdajali samostojno. Od sezone 2005/06 do sezone 2008/09 teče sodelovanje s časopisom Žurnal, s katerim skupaj izdajmo ŠKL Žurnal, v 15. sezoni pa imamo spet samostojno edicijo z imenom ŠKL Zvezda. Urednica in redaktorica vseh naštetih izdaj je bila Zora Peruško. Vsebino so ustvarjali in ustvarjajo sodelavci Zavoda ŠKL ter mladi šolski novinarji in fotografi. V letu 2012 smo revijo ŠKL Zvezda posodobili in jo naredili privlačnejšo.
Letno pripravimo devet številk, naklada posamezne številke je 4000 izvodov. Revijo dobijo šole, pokrovitelji, poslovni partnerji …

Najmlajši, vendar v tem trenutku prav gotovo najbolj priljubljen medij je splet. ŠKL-jevci smo svojo prvo spletno stran ustvarili pred desetimi leti in jo iz leta v leto bogatimo z novimi vsebinami. Poleg splošnih informacij si na www.skl.si lahko ogledate bogato fotogalerijo, oddaje ŠKL, različne razvedrilne vsebine …
Projekt ŠKL dobro sodelovanje tudi z različnimi slovenskimi mediji, tiskanimi in elektronskimi, značilni zanj pa so tudi neposredni prenosi osrednjih finalnih prireditev, za katerih realizacijo skrbimo sodelavci Zavoda ŠKL ob pomoči zunanjih izvajalcev. V sezoni 2009/10 si je bilo mogoče prvič v celoti ogledati neposredni prenos finalnih prireditev. V dveh dneh smo poskrbeli za 18 ur programa, ki se je predvajal na TV Pika in spletni televiziji Max TV.

ŠKL Demo Hit

V tretji sezoni tekmovanja Šolska košarkarska liga je v okviru radijske oddaje steklo tekmovanje ŠKL Demo hit, v okviru katerega so se predstavljale mlade in neuveljavljene glasbene skupine in posamezniki z lasnimi skladbami. Te smo predstavljali v radijskih in televizijskih oddajah, časopisu, slišati pa jih je bilo mogoče tudi na posameznih prireditvah. Tekmovanje je potekalo od sezone 1997/98 do sezone 2003/04. V okviru tekmovanja smo posneli nekaj zgoščenk s skladbami sodelujočih, najboljše skupine so za nagrado dobile zastonj studijski posnetek izbrane skladbe, nekaterim skupinam pa smo v sodelovanju s študenti režije posneli predstavitveni videospot.

Med zmagovalne skupine tekmovanja ŠKL demo hit so se uvrstile skupine Turbo Kurbo & Trio Koma, NTŽ, Stanje popolne bede, No future, DDV, Avtfit in Hush.

SingStar in Zvezdogled

V sezonah 2004/05 in 2005/06 smo v sodelovanju s pokrovitelji na tekmah ŠKL izvajali pevsko tekmovanje Playstation SingStar. Zmagovalca sta bila Laura Vaš in Adis Salihovič.

Sodelovanje z Izi mobilom pa je v ŠKL-jevske vrste v sezoni 2007/08 prineslo tekmovanje mladih talentov Zvezdogled. Zmagovalka sezone je bila pevka Sanela Ožinger.

Miss in mister simpatičnosti ŠKL

Najbolj razvedrilno tekmovanje ŠKLja je bil izbor za miss simpatičnosti. Ta se je začel v tretji sezoni (1997/98) in je bil namenjen izključno dekletom iz košarkarskih oz. plesno-navijaških skupin. V prvih letih smo izbirali splošno zmagovalko, ko se je povečal interes za sodelovanje, smo začeli izbirati osnovnošolsko in srednješolsko miss, v sezoni 2004/05 pa je prišlo do spremembe koncepta in v tekmovanje so se lahko vključila vsa zainteresirana dekleta. Leto pozneje smo začeli še z izborom za mistra simpatičnosti. V prvih letih je izbor vodila Zora Peruško, nato ga je prevzela Tina Korošec, v 15. sezoni pa se je z misicami in mistri »spopadal« Matej Korošec.

Naslov miss simpatičnosti so osvojile Ana Golob, Katja Pintarič, Karmen Juras, Anela Balić, Pia Šolar, Olivera Lovrič, Kristina Pešovska, Katja Lasnik, Nina Trunkelj, Suzana Cvijanovič, Simona Premrl, Petra Verčič, Sara Krajnc, Sara Janžekovič, Pia Kunštek in Izza Mrak. Z naslovom mister simpatičnosti ŠKL pa se ponašajo Armin Kovačevič, Anis Zenkovič, Urban Janjič, Grega Kerin in Staš Štefančič.

Mednarodno sodelovanje in izobraževanje

Zavod ŠKL že od samega začetka dobro sodeluje z različnimi mednarodnimi športnimi organizacijami, še posebej na plesno-navijaškem področju. Tako smo v Sloveniji v preteklih 15-tih letih gostili številne plesno-navijaške vaditelje iz ZDA, izbrani domači mentorji in trenerji pa so imeli priložnost za izobraževanje v tujini.
Naše plesno-navijaške skupine redno sodelujejo na evropskih in svetovnih prvenstvih ter različnih pokalnih tekmovanjih. Sestrsko tekmovanje ŠRL je nekaj let potekalo na Hrvaškem, v košarkarskem tekmovanju in tekmovanju ŠKL Med dvema ognjema pa je sodelovalo tudi nekaj avstrijskih ekip …

Izobraževalne dejavnosti ŠKL

V okviru projekta redno skrbimo za različna izobraževanja; seminarje za športne pedagoge in tekmovalce, seminarje za medijske krožke, izobraževanja za sodelavce.
V sodelovanju z različnimi strokovnjaki smo uredili in izdali več učnih gradiv, nekaj interaktivnih predstavitev. Redno skrbimo za urejanje pravilnikov in biltenov …

Sodelovanje s pokrovitelji

Izjemnega pomena za razvoj projekta ŠKL je sodelovanje s pokrovitelji, saj se delo Zavoda ŠKL v veliki meri financira prav s sponzorskim denarjem. Pri tem ne gre za klasično relacijo sponzor-sponzoriranec, saj projekt ŠKL ponuja veliko možnosti za različna sodelovanja in promocije.

Za nemoteno delo in sodelovanje s pokrovitelji ves čas skrbi direktor Zavoda ŠKL Vojko Korošec, svoj delež pri pridobivanju sredstev za delovanje Zavoda ŠKL pa so prispevali tudi dr. Srečo Zakrajšek, Franc Zalar, Maja Bizjak, Janja Lakovič, Sandra Kos, agencija Sarsa …

Sodelovanja

Zavod ŠKL Ljubljana je bil med soustanovitelji vadbenega centra Aerofit ŠKL center, spletnega portala za mlade Minet, Akademije in inštituta za multimedije IAM. Vojko Korošec in dr. Srečo Zakrajšek sta bila tudi med ustanovitelji Fundacije Z glavo na zabavo. Tudi Zveza navijaških in pom pon skupin Slovenije je rezultat ŠKL-jevskih prizadevanj …

 

V kolikor pa vas zanima, kako so šole osvajale naslove po letih, pa si rezultate lahko ogledate na tej povezavi.ŠKL Šole
ŠKL Naj šola
ŠKL Krožki
ŠKL naj športnik
BO JANEZ
Tee ball
ŠKL Finale
GENERALNI SPONZOR
Koledar
Marec 2021
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Anketa
12.10.2017
Kateri del oddaje ŠKL najraje gledate?
[ Rezultati ] [ Arhiv ]
POKROVITELJI

Čunga Lunga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Pečjak BTC City Atlantis vodno mesto Fundacija za šport Olimpijski komite Slovenije Šport mladih Paketek Timplast Sasha Design Dana Birokrat Spletnik Stari Vrh

ŠKL PORTAL
  O ŠKL
 • O Zavodu ŠKL
 • Projekti ŠKL
 • Raziskave
 • Znani o ŠKL
 • ŠKL v medijih
 • Zgodovina
 • Fundacija Zvezda
 • PODPRITE ŠKL

  TV
 • Novice
 • Arhiv novic
 • Arhiv oddaj
 • Kje se predvaja
 • Zgodovina oddaje
 • Naroči DVD
 • Želimo sodelovati
  Revija
 • Revija
 • Arhiv novic
 • Želite sodelovati
 • ŠKL Branja

  Galerija

  Hall of fame
  Pokrovitelji
 • Vsi pokrovitelji
 • ŠKL pokroviteljstvo

  Kontakt
 • Kontakt
 • ŠKL Logo
 • Povezave
  Dejavnosti
 • ŠKL Klub
 • ŠKL Potovanja
 • ŠKL Trgovina
 • ŠKL Darila
 • ŠKL Dogodki

  ŠKL aktivnosti
 • ŠKL Šole
 • ŠKL Naj šola
 • ŠKL Krožki
 • ŠKL Aktiv
 • ŠKL naj športnik
 • BO JANEZ
 • Tee ball
 • ŠKL Finale
Zavod ŠKL © 2010 - 2021
Izdelava strani: PLAN e d.o.o.